Varhaisnuorisotyö

Kerhoja ja leirejä kouluikäisille lapsille

Tohmajärven seurakunta järjestää kouluikäisille lapsille vapaa-ajantoimintaa. Kouluvuoden aikana kerhot toimivat viikottain ja kesäisin järjestetään leiripäiviä ja yöleiri.

Kerhot ovat avoimia kaikille kouluikäisille, eikä niihin tarvita ennakkoilmoittautumista. Kerhoja ohjaavat pääsääntöisesti seurakunnan isos- tai kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret työpareina, nuorisotyönohjaajan tuella. Kerhoissa opetellaan kivan tekemisen ohella toisten kanssa toimimisen pelisääntöjä. Tavoitteena on kerho, jossa kaikilla on turvallista ja mukavaa!

Kauden 2017-2018 kerhot

Olemme mukana Olympiakomitean "Lasten Liike" hankkeessä yhteistyössä Tohmajärven Tompan, Värtsilän Kisan ja Tikkalan Veikkojen kanssa. Seurakunta osallistuu hankkeeseen kahden kerhon voimin. Hankkeen kautta olemme saaneet varoja kerhojen monipuoliseen tarjontaan ja välineisin. Hanke edellyttää kerholaisten sähköisen ilmoittautumisen vanhempien toimesta. Seurakunnan kerhojen sähköiset ilmoittautumiset Tyttöjen liikuntakerhon ja Poikien sählykerhon osalta voi hoitaa alla olevien linkkien kautta.

Seurakunta järjestää kerhoja alakouluikäisille lapsille seuraavasti:

Tyttöjen liikuntakerho liikuntahallilla tiistaisin klo 16.00-17.00
Ilmoittaudu tyttöjen liikuntakerhoon

7-10-vuotiaiden poikien liikuntakerho liikuntahallilla tiistaisin klo 16.00-17.00 Kerhoon ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

10-12-vuotiaiden poikien liikunta/sählykerho liikuntahallilla torstaisin klo 16.00-17.00
Ilmoittaudu poikien liikuntakerhoon

Yhteistyötä koulujen ja muiden toimijoiden kanssa

Varhaisnuorisotyön tavoite on olla tukemassa lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvinvointia omalta osaltaan,  yhteistyössä perheiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Alakoulujen 6. luokkalaisille järjestetään vuorovaikutustaitojen K12 -kursseja. Kurssille osallistutaan kouluajalla ja ohjaajana toimii seurakunnan K12- kurssiohjaajaksi kouluttautunut nuorisotyönohjaaja. Kunnan nuorisotoimen kanssa tehdään yhteistyötä leirien, retkien ja tapahtumien osalta. Yhteistyötä tehdään myös  järjestöjen, esim. partiolippukunta Värtsin Takojien kanssa.

Uimareita kesän leirillä
Tohmajärven ja Kiteen seurakuntien Tekstaritupu palvelu