Tohmajärven seurakunnan musiikkityö

Seurakunnassa toimii kaksi kuoroa: Kaiku ja Roosat sekä kaikille avoin lauluryhmä ja bändi GOSPELIT.

Kaiku on Tohmajärven seurakunnan kirkkokuoro. Se on perustettu jo vuonna 1926 ja Kaiku viettikin 90-vuotisjuhlaansa vuoden 2016 tammikuussa Kemien seurakuntatalolla konsertin merkeissä. Kuoro laulaa pääosin neliäänisiä kuorosovituksia: SATB. Harjoituspäivä on tiistai klo 16.30 – 18.00.

Lauluyhtye Roosat sai alkunsa Tohmajärven seurakunnan nuorten aikuisten raamattupiiristä.
Ryhmää oli pyydetty avustamaan hiljaisen viikon kirkkoiltaan ja siellä se myös lauloi ensimmäisen kerran 17.4.1984. Roosat on ollut lähtökohtaisesti naisyhtye, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana mukaan on saatu myös miehiä. Muutaman hengen ryhmästä on kasvanut nykyinen 14 laulajan yhtye.

Joskus seurakunnan kuorot esiintyvät yhteiskokoonpanossa. Tuolloin on kyse kuorosta nimeltä KaiRos.

GOSPELIT lauluryhmä ja bändi kokoontuu noin kerran kuussa tiistaisin klo 16.30. Silloin harjoitellaan seuraavan sunnuntain gospelmessun laulut. Laulut löytyvät Viisikielinen-laulukirjasta.

Tohmajärven seurakunta tekee yhteistyötä myös lauluyhtye Dominantin, Lauluyhtye Onnenapilan, Keski-Karjalan musiikkiopiston ja Onnenmuruja-yhdistyksen kanssa.

Virsikoulu on äänitteitä uusista visristä joita voit opetella laulamaan.

Tohmajärven seurakunnan kuoroja
Seurakunnan musiikkityön yhteinen Urut kuntoon konsertti syksyllä 2015
Gospelit-bändi Tohmajärvellä
GOSPELIT-bändi jumalanpalveluksessa huhtikuussa 2016
Kanttori

Kanttori Eini Perälä on Sibelius-Akatemian Kirkkomusiikin osastosta valmistunut musiikinmaisteri ja diplomilaulaja, sopraano. Hänella on myös laajaa yliopistokelpoisuutta edellyttäviin kanttorinvirkoihin vaadittavat lisäopinnot. Maisterin tutkinnon opinnäytetyö on Riitan roolista Joonas Kokkosen oopperassa Viimeiset kiusaukset.
Helsingin yliopistosta hänellä on Humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto, pääaineena englantilainen filologia ja sivuaineena kasvatustiede. Opettajan kasvatustieteelliset opinnot, Kasvatustieteen cum laude, on suoritettu Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitokselle vuonna 2000 erinomaisin arvosanoin, myös opetustaito erinomainen.
Useita taidelaulun mestarikursseja, kantaattikursseja, musiikinjohdon kursseja, bändityön kurssi ja mm. Musikaali kokonaisvaltaisena taidekasvatusprojektina. Hän on laulanut myös mm. Savonlinnan oopperajuhlien kuorossa. Eini on julkaissut italialaista taidemusiikkia sisältävän soololevyn Unteni maa. Laulujen säestäjänä on oopperapianisti Liisa Pimiä. Julkistamiskonsertti oli Kuusankoskitalossa vuonna 2011.
Eini on palvellut kanttorina Tohmajärven seurakunnassa helmikuusta 2012 lähtien.