Rippikoulujen kulkuun muutoksia korona-virus epidemian vuoksi

Seuraamme tiiviisti epidemiatilannetta ja teemme tarvittaessa muutoksia rippikoulujen opintopäiviin. Tällä hetkellä ainakin 2. leirin opintopäivä (5.4.) hoidetaan poikkeusjärjestelyin, eikä kokoonnuta seurakuntatalolle, kuten on aiemmin ilmoitettu. Ohjeita opintopäivää varten tulee myöhemmin!

Rippikoulu Tohmajärven seurakunnassa

Rippikouluun kutsutaan erityisesti aina se ikäluokka, joka täyttää rippikoulun päättymisvuonna 15 vuotta. Rippikouluihin ilmoittautuminen tapahtuu syys-lokakuussa ilmoittautumislomakkeella, jonka nuoret saavat joko koulun kautta tai postitse. Ilmoittautumislomake palautetaan lomakkeessa olevien ohjeiden mukaan.
Rippikoulu on mahdollista käydän myös muulloin kuin 15 vuotiaana. Silloin ilmoittautumislomakkeen voi pyytää kirkkoherranvirastosta tai rippikoulutyöstä vastaavalta papilta tai nuorisotyönohjaajalta.

Rippikoulun kesto on yhteensä 80 tuntia.

Jumalanpalveluksen alttari Oronmyllyn leirikirkossa
Rippikoululeirin isoset tekivät leirikeskuksen lammaspehmolelulle hampaat pahvista
Rippikoulu saattaa lisätä luovuutta

Rippikoulu on puolen vuoden mittainen tutustuminen seurakuntaan ja kristilliseen uskoon. Usein rippikoulu käydään sinä vuonna, kun nuori täyttää 15 vuotta. Rippikoulun voi käydä myös aikuisena.

Rippikoulu edeltää rippijuhlia

Vapaapäivät pääsääntöisesti ma-ti 1.1.-31.12.2020 virkavapaalla 50%