Seurakuntavaalit 2022

Seurakuntavaalit ovat tulossa!

Vuoden 2022 vaalit toimitetaan sunnuntaina 20.11.2022. Ennakkoäänestysaika on tiistaista lauantaihin 8.‒12.11.2022.

Mistä on oikein kysymys? Seurakuntavaaleilla valitaan Tohmajärven ev.lut. seurakunnassa 15 kirkkovaltuuston jäsentä, joka on seurakunnan korkein päättävä elin. Kirkkovaltuusto taas valitsee kirkkoneuvoston, joka on sellainen seurakunnan työrukkanen juoksevissa asioissa. Ehkä kirkollista hallintoa voisi jopa verrata valtion ja kunnan hallintoon: sama portaittaisuus on käytössä. Eduskunta / kunnanvaltuusto / kirkkovaltuusto > hallitus / kunnanhallitus / kirkkoneuvosto. Valiokunnat / lautakunnat / johtokunnat. Ja sitten näissä kaikissa organisaatioissa on myös iso joukko palkattuja työntekijöitä. Puhumattakaan isosta joukosta vapaaehtoisia.

Miten? Vain äänestämällä vaikutat! Tänä vuonna vaaleissa on vain valitsijayhdistys ja yksi lista (Yhtenäinen seurakunta). Tällä listalla on 20 nimeä. Osa joukosta on ollut jo aikaisemminkin luottamushenkilöinä, listalla on myös muutama uusi.

Ehdokaslista

Missä? Varsinaisena äänestyspäivänä äänestetään Kemien srk-talolla Maiju Lassilan tie 16) klo 11-20. Ennakkoäänestyspaikkoja on useita, muun muassa Tikkalan kappeli, Värtsilän srk-koti ja Kaivo. Kotiäänestyskin on mahdollista esim liikuntarajoitteiselle.

29.9.2022 09.19