Seurakunnan toiminnassa otetaan huomioon korona-pandemian poikkeusolot

Seurakunta pyrkii toimimaan mahdollisimman normaalisti, huomioiden viranomaisten antamat ohjeet toiminnan suhteen. Tällä hetkellä kerhot ja ryhmät kokoontuvat ja jumalanpalveluksiin on mahdollista osallistua tavalliseen tapaan. Mikäli korona-tilanne aiheuttaa muutoksia, niistä tiedotetaan välittömästi.

Toimenpiteisiin on ryhdytty koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi valtioneuvoston, kirkkohallituksen ja Kuopion hiippakunnan suositusten mukaisesti.

Kirkkoherranvirasto on toistaiseksi suljettu asiakkailta. Asiakkaita palvellaan kuitenkin sähköpostilla ja puhelimella.

Varautuminen korona-viruksen varalta

13.3.2020 11.48

Viranomaisten ohjeita ja suosituksia seurataan ja toimitaan niiden mukaan

Myös seurakunta, omissa toiminnoissaan, noudattaa viranomaisten ohjeita ja suosituksia hillitäkseen koronatartuntoja. Kättelyn välttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, sekä tehostettu siivous ovat käytössä myös seurakunnan tiloissa ja tapahtumissa.

Kirkkohallitus kehotti torstaina 12.3. antamassaan ohjeistuksessa seurakuntia luopumaan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Kehotus perustuu valtioneuvoston torstaina antamiin ohjeisiin koronavirusepidemian torjumiseksi. Tämä aiheuttaa muutoksia myös Tohmajärven seurakunnan toimintaan.

Tiedotamme kaikista tulevista muutoksista mahdollisimman pian.