Seurakunnan toimintaa supistetaan

Seurakunnan toiminnassa keskitytään kirkollisiin toimituksiin, rippikouluun poikkeusjärjestelyin ja sielunhoitoon. Kaikki seurakunnan pienryhmä- ja kerhotoiminta, leirit ja muut yhteiset tilaisuudet ovat tauolla maanantaista 16.3.2020 alkaen toistaiseksi. Muun muassa päiväkerhot ja koululaisten kerhot ovat maanantaista lähtien suljettuna.

Toimenpiteisiin on ryhdytty koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi valtioneuvoston, kirkkohallituksen ja Kuopion hiippakunnan suositusten mukaisesti.

Jumalanpalvelukset järjestetään toistaiseksi ilman seurakuntalaisia, mutta kirkolliset toimitukset (kaste, vihkimiset ja hautaan siunaamiset) pyritään hoitamaan normaalisti.

Kirkkoherranvirasto on toistaiseksi suljettu asiakkailta. Asiakkaita palvellaan kuitenkin sähköpostilla ja puhelimella.

Seurakunta etsii uusia tapoja kohdata ihmisiä ja tuoda lohduttavaa sanomaa Kristuksesta esille myös poikkeusoloissa. Ajantasaista tietoa seurakunnan toiminnan uudelleen järjestelyistä saa tältä nettisivulta, kirkollista ilmoituksista ja kirkkoherran blogista mokinportailta.blogspot.com

Varautuminen korona-viruksen varalta

13.3.2020 11.48

Viranomaisten ohjeita ja suosituksia seurataan ja toimitaan niiden mukaan

Myös seurakunta, omissa toiminnoissaan, noudattaa viranomaisten ohjeita ja suosituksia hillitäkseen koronatartuntoja. Kättelyn välttäminen, hyvä käsi- ja yskimishygienia, sekä tehostettu siivous ovat käytössä myös seurakunnan tiloissa ja tapahtumissa.

Kirkkohallitus kehotti torstaina 12.3. antamassaan ohjeistuksessa seurakuntia luopumaan kaikista kokoontumisista, jotka eivät ole välttämättömiä seurakunnan lakisääteisten tehtävien hoitamisen kannalta. Kehotus perustuu valtioneuvoston torstaina antamiin ohjeisiin koronavirusepidemian torjumiseksi. Tämä aiheuttaa muutoksia myös Tohmajärven seurakunnan toimintaan.

Tiedotamme kaikista tulevista muutoksista mahdollisimman pian.