Rippikoulu huipentuu rippijuhliin eli konfirmaatioon

Rippikoulu on säilyttänyt suosionsa vuosikymmenten halki ja edelleen suurin osa nuorista käy rippikoulun 14-16-vuoden iässä. Rippikoulutaival huipentuu seurakunnan keskellä vietettävään yhteiseen juhlaan, konfirmaatioon. Konfirmaatiossa rippikoulun käyneet tunnustavat yhdessä muun seurakunnan kanssa uskonsa ja osallistuvat ehtoolliseen.  Myös kummeilla on tärkeä rooli konfirmaatiossa, sillä heitä kutsutaan alttarille kummilastaan siunaamaan.
Seurakunta rukoilee konfirmoitavien sekä heidän kummiensa ja vanhempiensa puolesta ja lähettää siunaten nuoret kulkemaan elämän tietä.

Rippikoululeirin jumalanpalveluksen alttari ja risti

Rippijuhlia vietetään rippikoulun käyneen ja konfirmoidun nuoren kunniaksi. Nuorelle rippijuhlat ovat tärkeä aikuistumisjuhla.

Rippijuhlien järjestäminen

Konfirmaatio on osa ehtoollisjumalanpalvelusta eli messua. Konfirmaatiota vietetään joko sunnuntain messun yhteydessä tai omana erillisenä messunaan. Konfirmaatiomessu kestää yleensä 1-2 tuntia. Kirkot ovat konfirmaatiomessuissa usein hyvin täynnä, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.

Konfirmaatio tapahtuu jumalanpalveluksessa

Lapsikaste on tavallisin tapa liittää kirkon jäseneksi. Luterilaisessa kirkossa kastetaan myös nuoria ja aikuisia – siis kaikenikäisiä.

Luterilainen kirkko kastaa kaikenikäisiä