Rippikoulussa on aikaa pohtia elämän isoja kysymyksia

Yhteistä kulkemista elämän polulla kohti aikuisuutta

Rippikoulun perinne on vanha ja vahva. Vaikka rippikoulun tarkoitus ja perussanoma on pysynytkin muuttumattomana, rippikoulun muodot uudistuvat, samoin kuin opetuksen metodit ja välineetkin.

Rippikoulu tarjoaa aikuistumisen matkalla kohdan, jossa voi pohtia omaa suhtautumistaan elämän suuriin kysymyksiin. Rippikoulu tutustuttaa vuosisataisiin perinteisiin ja toisaalta herättelee näkemään elämän peruskysymyksiä tässä ja nyt, lähellä ja kaukana. Rippikoulu on matka, joka jatkuu myös konfirmaation jälkeen, kun seurakunta lähettää rukousten saattelemana nuoret kulkemaan elämän polkua eteenpäin.

 

Rippikoulut vuonna 2023

Ilmoittautuminen vuoden 2023 rippikouluihin käynnissä

Vuonna 2023 Tohmajärven seurakunta järjestää kaksi rippikoululeiriä, hiihtolomalla ja kesäkuun lopussa. Lisäksi järjestetään päivärippikoulu, mikäli osallistujia on mukana vähintään 6. Rippikouluihin tulee ilmoittautua lomakkeella, jota jaetaan 8. luokan oppilaille Maiju Lassilan koululla tai jonka voi tulostaa tästä linkistä.  Rippikoulujen infokirje löytyy tästä linkistä.

Vuoden 2023 Rippikoulu alkaa yhteisellä jumalanpalveluksella Kemien seurakuntatalolla sunnuntaina 6.11.klo 10.00.

Jumalanpalveluksen jälkeen rippikoululaisille ja heidän vanhemmilleen on lyhyt infotilaisuus, jossa myös jaetaan tarkemmat tiedot leiriryhmistä.

Kuusikon halki kulkeva metsätie kesäisenä päivänä kuvattuna
Oronmyllyn leirikeskuksen leirikirkon alttarikaide on rakennettu kivistä latomalla.
Leirikirkko kesällä 2015 Oronmyllyllä

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Maiju Lassilan tie 16
82600 Tohmajärvi

Vapaapäivät pääsääntöisesti ma-ti 1.1.-31.12.2022 virkavapaalla 50%

Nuorisotyönohjaaja
Maiju Lassilan tie 16
82600 Tohmajärvi