Isonen tekee tärkeää työtä

Rippikoulun jälkeen nuoria kutsutaan toimimaan omassa seurakunnassa ja etsimään omaa paikkaa seurakuntayhteydessä. Joillekin nuorille tuo oma paikka on isosen tehtävä koululaisten, lasten tai rippikoululaisten leireillä. Monenlaisia ja monen taitoisia isosia tarvitaan. Ei ole olemassa muottia johon isoseksi haluavan tulisi puristautua vaan isosena tärkeintä on olla oma itsensä. Leiri -tai isoskoulutusryhmä koostuu aina erilaisista yksilöistä, jotka omine taitoineen ja ominaisuuksineen täydentävät toisiaan ja tästä kokonaisuudesta syntyy ainutkertaisia ja myös ikimuistoisia kokemuksia ja elämyksiä.

Tohmajärven seurakunnassa isoskoulutus on kaksivuotinen. Ensimmäisenä vuonna isoskoulutuksessa perehdytään isosten perustaitoihin ja annetaan eväitä omaan kasvuun ihmisenä, kristittynä ja seurakunnan jäsenenä. Koulutuksen tavoitteena on antaa valmiuksia ja taitoja isoselle, niin että voi kokea tehtävänsä turvallisena ja taitojensa riittävän niihin tilanteisiin, joita nuorempia ohjatessa voi vastaan tulla.
Isoskoulutuksesta vastaa seurakunnan nuorisotyönohjaaja ja papit.

Toisen vuoden koulutuksena isoset osallistuvat Nuorten Ihmissuhdekurssi NUISKUun.

Kesän 2020 isospaikkojen haku

Isoshaku käynnissä 3.4. asti

Kesän 2020 leireihin valmistaudutaan vaikka vielä ei voida olla varmoja voidaanko kesän leirit ja leiripäivät toteuttaa suunnitelmien mukaan. Muutoksia siis saattaa vielä tulla.

Lähetä sähköinen lomake Ipalle viimeistään 3.4. tai ole muuten yhteyksissä p: 050 5213976

Isoshakulomakkeen löydät tästä linkistä

Isonen tekee leireillä tärkeää työtä

Ritva Salopuro