Varhaisnuorisotyö

Kerhoja ja leirejä kouluikäisille lapsille

Tohmajärven seurakunta järjestää kouluikäisille lapsille vapaa-ajantoimintaa. Kouluvuoden aikana kerhot toimivat viikottain ja kesäisin järjestetään leiripäiviä ja yöleiri.

Kerhot ovat avoimia kaikille kouluikäisille, eikä niihin tarvita ennakkoilmoittautumista. Kerhoja ohjaavat pääsääntöisesti seurakunnan isos- tai kerhonohjaajakoulutuksen käyneet nuoret työpareina, nuorisotyönohjaajan tuella. Kerhoissa opetellaan kivan tekemisen ohella toisten kanssa toimimisen pelisääntöjä. Tavoitteena on kerho, jossa kaikilla on turvallista ja mukavaa!

Yhteistyötä koulujen ja muiden toimijoiden kanssa

Varhaisnuorisotyön tavoite on olla tukemassa lasten kokonaisvaltaista kasvua ja hyvinvointia omalta osaltaan,  yhteistyössä perheiden ja muiden toimijoiden kanssa.

Alakoulujen 6. luokkalaisille järjestetään vuorovaikutustaitojen K12 -kursseja. Kurssille osallistutaan kouluajalla ja ohjaajana toimii seurakunnan K12- kurssiohjaajaksi kouluttautunut nuorisotyönohjaaja. Kunnan nuorisotoimen kanssa tehdään yhteistyötä leirien, retkien ja tapahtumien osalta. Yhteistyötä tehdään myös  järjestöjen, esim. partiolippukunta Värtsin Takojien kanssa.

Uimareita kesän leirillä